White Guide rekommenderad

 

Seskarö Wärdshus rekomenderas av White Guide, Sveriges bästa restauranger

"Vällagat, spännande och hjärtligt"
Sommartid finns här chansen att prova Wärdshusets berömda sommarbuffé, som människor från hela Norrbotten vallfärdar till. Trevlig och hjälpsam personal bidrar till stämningen och en vacker dag är det absolut ett bord på terrassen som gäller. Utbudet är genomtänkt och snyggt upplagt. Här finns allt från norrbottniska smaker till utsökta ostron. Både de goda sillinläggningarna och laxen är tillredda på flera nytänkande sätt. Anklevern är parad med en gudomlig marmelad på portvin och fikon och renhjärta, konjaksgravad renfilé och en umamibiff är bara några av de många smakfulla små rätter som finns på buffébordet. Och avslutningsvis, det fantastiska efterrättsbordet. Mango cheesecake, amerikansk körsbärspaj, chokladmoussetårta, herrgårdstårta och hjortronpanacotta är några av de godsaker som vackert presenterade får avsluta en fin sommardag hos Lisbeth och Anders Borg.

 

"Exotisk utflykt i Haparanda skärgård
Praktfulla broar binder samman ö efter ö och längs med stränderna står kastfiskare med förhoppningar om att fånga dagens middag. För den som har otur med fikselyckan och oss andra finns Seskarö Wärdshus, beläget längst ut på den sista ön innan havet helt tar överhanden.
På Seskarö serveras mat med distinkt respekt för det norrländska arvet. Renfilé med honungsrostad palsternacka och torskrygg med Kalixlöjrom har uppenbara rötter i dessa trakter (likt det flesta av besökarna, vilket gästboken vittnar om). För storätare som vill inmundiga rikligen och samtidigt prova flertalet olika anrättningar erbjuder Seskarö en populär skärgårdsbuffé under den ljusa högsommarens helger. Lokala fiskare tillhandahåller flera av råvarorna."


"Ingen sommar utan skärgårdsbuffé
Ryktet har spritt sig i Bottenvikens skärgård; det blir ingen riktig sommar utan minst ett besök hos Lisbeth och Anders Borg på Seskarö Wärdshus. Båtfolket gör sommarens mest kulinariska strandhugg och hugger in på den berömda skärgårdsbuffén, som får smaklökarna att skvalpa av glädje. Bilburna tar den vidunderligt vackra avstickaren från E4:an över blånande öar och skär. Väl på plats börjar stora sillfrossan. På första varvet runt bordet, se till att smaka på alltihop och lämna lite plats för ortens färskplockade nypotatis, som du doppar i smält smör med lök - dopp i kopp! Fortsätt med röding, lax, ren, älg, pajer - om du orkar - hugg in på välstekt oxfilé med hemvispad béa. Det finns förstås alltid plats för efterrätt, där du har ett tiotal smarriga tårtor och kakor att välja mellan. Välfylld vinlista och skärgårdens varmaste leenden hos den charmiga personalen."


"Bottenvikens berömda buffé
Jo, det blir en favorit i repris: skärgårdsbuffén på Seskarö Wärdshus i Haparanda skärgård är återigen vår stora sommarförälskelse. Denna gång än mer omfångsrik, med ett trettiotal små, men ack så välsmakande, rätter. Sill och lax i alla möjliga kulinariska varianter, missa inte västerbottenostpaj och konjaksgravad ren och sist, men absolut inte minst på bordet - en hejdundrande dessertsamling, allt hembakt förstås. Fast - kärleken är ju ombytlig - så innan du bestämmer dig för buffén, kasta ett öga på menyn, där den lättrimmade dillrostade rödingen, med kapris och färsk pepparrot, smälter i munnen som en porlande fjällbäck. Passar utmärkt med de prisvärda vinerna, varför inte ett glas chablis eller riesling? Den lättstekta renfilén med murkelsås och honungsrostad palsternacka visar också på kökets kärlek till de lokala råvarorna i norr"Mer information: whiteguide.se