Seskarö Wärdshus logotyp

Julbordsmeny

SILL & FISK
Vid vårt välfyllda bord med sill och fisk börjar julbordet. Rökt, inlagd och gravad sill, lax och strömming höjer stämningen. Vi har även några egna specialiteter som dill & vitlöksgravad strömming, löjromsgravad strömming, grillad lax och konjaksgravad lax.

KALLSKURET
Kallskuret har sin givna plats på julbordet. Vi är särskilt stolta över våra norrbottniska specialiteter souvasrökt renstek, viltpaté, rökt renhjärta och gravat reninnanlår. Självklart är julskinkan härligt griljerad för den riktiga julkänslan.

VARMA RÄTTER
Vad är väl ett julbord utan prinskorv och revbensspjäll? För att inte tala om lutfisken. Bland våra varma rätter hittar du allt som hör ett klassiskt julbord till och några spännande rätter som vi själva tycker är speciellt goda – till exempel ansjovisrulle.

SALLADER & TILLBEHÖR
Till både kalla och varma rätter har vi sallader och tillbehör av högsta klass. Våra marinerade kantareller har redan blivit en klassiker. Lägg till mimosasallad, rödbetssallad, fyllda ägghalvor och toppa skinkan med vår hemlagade senap.

DESSERTER
Till dessert avnjuter du bland annat en härlig ostbricka med fikon-marmelad och Wärdshusets julmunkar. Har du lite mer plats kvar är ris à la Malta alltid lika gott.

DRYCK
Till julbordet finns både öl, vin och alkoholfria alternativ.