Sveriges bästa restauranger

För åttonde året i rad rekommenderas Seskarö Wärdshus av White Guide, Sveriges bästa restauranger.

"Ingen sommar utan skärgårdsbuffé
Ryktet har spritt sig i Bottenvikens skärgård; det blir ingen riktig sommar utan minst ett besök hos Lisbeth och Anders Borg på Seskarö Wärdshus. Båtfolket gör sommarens mest kulinariska strandhugg och hugger in på den berömda skärgårdsbuffén, som får smaklökarna att skvalpa av glädje. Bilburna tar den vidunderligt vackra avstickaren från E4:an över blånande öar och skär. Väl på plats börjar stora sillfrossan. På första varvet runt bordet, se till att smaka på alltihop och lämna lite plats för ortens färskplockade nypotatis, som du doppar i smält smör med lök - dopp i kopp! Fortsätt med röding, lax, ren, älg, pajer - om du orkar - hugg in på välstekt oxfilé med hemvispad béa. Det finns förstås alltid plats för efterrätt, där du har ett tiotal smarriga tårtor och kakor att välja mellan. Välfylld vinlista och skärgårdens varmaste leenden hos den charmiga personalen."
White Guide 2017

"Bottenvikens berömda buffé
Jo, det blir en favorit i repris: skärgårdsbuffén på Seskarö Wärdshus i Haparanda skärgård är återigen vår stora sommarförälskelse. Denna gång än mer omfångsrik, med ett trettiotal små, men ack så välsmakande, rätter. Sill och lax i alla möjliga kulinariska varianter, missa inte västerbottenostpaj och konjaksgravad ren och sist, men absolut inte minst på bordet - en hejdundrande dessertsamling, allt hembakt förstås. Fast - kärleken är ju ombytlig - så innan du bestämmer dig för buffén, kasta ett öga på menyn, där den lättrimmade dillrostade rödingen, med kapris och färsk pepparrot, smälter i munnen som en porlande fjällbäck. Passar utmärkt med de prisvärda vinerna, varför inte ett glas chablis eller riesling? Den lättstekta renfilén med murkelsås och honungsrostad palsternacka visar också på kökets kärlek till de lokala råvarorna i norr"
White Guide 2016

"Landkrabbor smörjer också kråset på Seskarö
Skärgårdsbuffén i hjärtat av Haparanda skärgård, är välkänd längs hela kusten. Hit kommer matglada gäster från när och fjärran för att avnjuta det berömda och dignande buffébordet. Men pass upp, missa inte den mer landfasta menyn; fläsksidan är perfekt knaperstekt, renfilén mör och den syltade Nikkalatomaten smakar midnattssol.
Alltid bra och familjär service och goda viner på glas"
White Guide 2015

"Blåbär smakar ovanligt mycket på Seskarö"
White Guide 2014

"Trevligt och vänligt bemötande gör upplevelsen än större"
White Guide 2013

"Mottagandet är hjärtligt och miljön en överraskning inomhus. Väl värt en omväg när du reser norrut mot Tornedalen om så bara för en fika"
White Guide 2012

"Lätt att åka förbi, beklagansvärt att missa"
White Guide 2011

"En trivsam, bekväm restaurang med ambitioner"
White Guide 2010


Mer information: www.whiteguide.se